مقالاتمقالات جراحی زیبایی

ترمیم و درمان سوختگی ها با جراحی پلاستیک

جراحی پلاستیک

ترمیم و درمان سوختگی ها با جراحی پلاستیک

طبیعتاً همه ما از این که دچار زخم یا جراحت بشویم  بیزاریم و وجود زخم و جراحت بر روی بدن ما آزاردهنده و عذاب آور است و دوست نداریم گرفتار این مشکل بشویم اما حوادث و اتفاقات ناگزیر ممکن است باعث ایجاد زخم و جراحت در بدن ما بشود که علاوه بر احساس ناخوشاینده درد او که به همراه خود دارد پس از التیام می تواند ظاهر بدی به خود بگیرد که این موضوع بخش دوم بدی های بروز جراحت می باشد و می تواند برای شخص آزار دهنده باشد مخصوصاً اگر در قسمتی به وجود بیاید که روی زیبایی شخصیت تاثیر دارد.

از قدیم الایام روشهای زیادی برای التیام زخم ها و جراحت ها و ترمیم جای آنها پیشنهاد می شده که در هر دوران با وجود رشد علمی و تکنولوژی های موجود در آن دوره برای التیام زخم ها و بهبود جای آنها مورد مورد استفاده قرار می گرفت.

برای رزرو و نوبت گیری آنلاین نزد برترین پزشکان مشهد لطفا کلیک کنید. . با مجرب ترین پزشکان مشاوره کنید و انتخاب دقیق تری برای درمان داشته باشید.

روش های که از دوران قدیم بوده است و از استفاده از گیاهان دارویی و یا پودر برخی ریشه ها که برای التیام زخم استفاده می شده تا امروزه و تکنولوژی های به روزی که برای التیام زخم ها و ضایعات بر جای مانده از آن ها استفاده می شود همگی و همگی نشات گرفته از جستجوی بشر برای راه های التیام مناسب زخم و از بین بردن جای زخم بوده است.

زیرا از همان زمان انسان به دنبال ظاهر مناسب تر و کمتر کردن درد ناشی از جراحات خود بوده است که نتیجه این جستجو امروز منجر به ابداع روش های بسیار پیشرفته برای التیام زخم و همچنین از بین بردن اثرات ناخوشایند زخم بر روی پوست دوره شده است.

یکی از این روش های بسیار پیشرفته و پرطرفدار و به روز استفاده از جراحی پلاستیک برای ترمیم جای زخم و همچنین التیام زودتر زخم های عمیق و گسترده است که با پیشرفت تکنولوژی رشد بسیار زیادی داشته و علاقمندان بسیار پیدا کرده است زیرا در آمار و ارقام خروجی دارای درصد رضایت بالایی از بیماران می باشد.

ترمیم و درمان سوختگی ها با جراحی پلاستیک
ترمیم و درمان سوختگی ها با جراحی پلاستیک

سوختگی

یکی از انواع زخم های بسیار آزاردهنده که می‌توان آن را با روش جراحی پلاستیک ترمیم کرد همچنین ضایعات ناشی از آن را تا حد زیادی برطرف کردن زخم ها و جراحت های ناشی از سوختگی می باشد که از نوع جراحت های بسیار دردناک و آسیب زننده به بافت پوست هستند.

جراح-العام-فی-مشهد-مع-الدکتور-شهریار-عزیزی
دکتر شهریار عزیزی برترین جراح عمومی جراحی لاغری سریع

سوختگی در واقع آسیب شدید سلولهای بافت پوست و بافت های زیرین آن است که می تواند در اثر برخورد با حرارت مانند آتش یا مایع داغ و یا نوعی ماده خورنده و اسید به وجود بیاید که تقریباً طیف گسترده است و جزو آسیب دیدگی های بسیار دردناک می باشد.

سوختگی می تواند موجب از دست رفتن حس لامسه و همچنین برخی از قابلیت‌های حرکتی در اندام فرد شود که می توان با استفاده از تکنیک های جراحی پلاستیک تاحد زیادی نسبت به ترمیم خود زخم های سوختگی و همچنین بهبود ظاهری آثار باقیمانده از آنها پرداخت و کیفیت حرکات و ظاهر بیمار را تا حد زیادی افزایش داد.

افرادی که از سوانحی مانند آتش سوزی جان سالم به در می برند معمولاً دچار معلولیت های پوستی و بخش‌های دیگر بدن می شوند که که در اثر حرارت دچار آسیب دیدگی شدند و معمولاً در پوست و بخش های نرم بدن اتفاق می افتد و می تواند کیفیت زندگی و حرکتی شخص را تا حد زیادی پایین بیاورد.

در این مواقع جراحان پلاستیک و زیبایی با بهره‌گیری از روش‌های مختلف ترمیم سوختگی  به بیمارانی که با به جا ماندن اثرات سوختگی بر روی صورت و بدنشان علاوه بر از دست دادن اعتماد به نفس، توانایی‌های حرکتی خود را نیز از دست داده‌اند کمک خواهد کرد تا به زندگی عادی خود برگردند.

جراح پلاستیک علاوه بر تلاش برای ترمیم سطح پوست آسیب دیده و بهبود وضع ظاهری پوست بیمار تلاش می‌کند تا عیوب  حرکتی که در اثر سوختگی در بیمار به وجود آمده است را تا حد زیادی مورد درمان قرار دهد و مثلا وقتی به دلیل سوختگی انگشتان دست دچار حالت چسبندگی به یکدیگر شده است جراحی پلاستیک با رفع این حالت حرکت مناسب را به اندام بیمار باز می گرداند و بخش های سوخته را بر می دارد.

به طور کلی اعمال جراحی پلاستیک که روی بیماران دچار سوختگی انجام می شود را می توان به دو دسته اصلی تقسیم کرد که عبارتند از جراحی سوختگی بحرانی و جراحی سوختگی ترمیمی.

 

جراحی سوختگی بحرانی

این نوع از عمل ها بلافاصله بعد از ورود بیمار و مشاهده سوختگی حاد در بیمار صورت می‌گیرد که این عمل به توسط یک تیم متخصص انجام اعمال جراحی سوختگی شدید و اورژانسی انجام می شود که در دقایق اولیه ورود بیمار به مرکز جراحی برای حفظ سلامت اولیه و وضعیت حیاتی بیمار درمان آغاز می گردد.

در مواردی که سوختگی بیمار شدید باشد معمولاً باید با جراح پلاستیک هم مشورت شود و جراح پلاستیک هم بیمار را به صورت بالینی و یا سرپایی مورد بررسی قرار دهد تا بتوان استراتژی مناسبی برای درمان بیماری اتخاذ کرد تا نهایتاً نتیجه درمان مناسب و اثربخش باشد پیچیدگی های این نوع جراحی ها این باعث می‌شود که این مشورت بسیار تاثیر گذار باشد.

بعد از آنکه درمان بحرانی اولیه انجام شد و جای جراحت‌ها و زخم‌های آن بهبود پیدا کرد، ممکن است به جراحی ترمیمی سوختگی نياز باشد. این نوع از جراحی معمولاً به وسیله جراح پلاستیک انجام می‌شود. اهدافی که از جراحی ترمیمی سوختگی مد نظر است، شامل بهبود عملکرد و زیبایی ظاهری بافت‌های آسیب‌دیده از سوختگی می‌شود.

برای انجام این مهم باید اعمال و تکنیک های پیشرفته جراحی پلاستیک با استفاده از ابزارهای مناسب و تخصصی انجام شود تا بهترین نتیجه را برای بیمار به همراه داشته باشد و معمولاً ارتباط بیمار و پزشک جراح پلاستیک برای ترمیم آثار ناشی از سوختگی و بهبود کامل مدت زیادی حدود چند سال طول میکشد تا اثر بخشی روش به طور کامل انجام شود و در خلال این اعمال هم وضعیت بیمار بررسی شود.

رفع جای سوختگی در بافت‌های بدن اغلب تا چند ماه طول می‌کشد و ممکن است جای زخم‌ها یا سوختگی‌های جدیدی هم بر روی پوست ناحیه آسیب‌دیده به وجود بیاید. به خصوص در بیماران جوان که رشد اندام‌های آنها هنوز کامل نشده است، احتمال بروز جای سوختگی‌های جدید در پوست خیلی بیشتر است.

ترمیم و درمان سوختگی ها با جراحی پلاستیک
ترمیم و درمان سوختگی ها با جراحی پلاستیک

جراحی ترمیم جای سوختگی در چه مواقعی لازم است؟

اصطلاحات جراحی به سوختگی های ملایم سوختگی درجه یک گفته می شود که معمولا به انجام عمل جراحی نیازی ندارند و بدون دخالت جراحی بهبود پیدا می‌کنند زیرا فقط لایه های سطحی پوست را تحت تاثیر قرار دادند و بافت های زیرین را درگیر کرده اند و معمولا با مرور زمان خود به خود بهبود پیدا می کند و اثری از آنها نمی ماند.

در سوختگی های شدید تر که اصلاحات به آنها سوختگی های درجه دو و درجه سه گفته می شود بخش عمیق تری از پوست درگیره سوختگی شده است و قرار است که با زخم های کاملاً مشخص و برجسته را ببینید و همچنین در این نوع سوختگی ها ممکن است اعصاب حرکتی و نام سه فرد دچار مشکل شده باشد که باید در نظر گرفته شود.

جراحی ترمیم سوختگی در صورتی لازم می‌شود که شما در اثر سوختگی‌های شدید درجه دو و سه، دچار جراحت‌های عمیق شده باشید و آثار سوختگی به شکل مناسبی بهبود پیدا نکرده و یا جای زخم‌های نمایانی بر روی پوست باقی مانده است. این مشکلات می‌تواند در تمامی افراد اعم از مردان، زنان و کودکان اتفاق بیفتد.

نیاز به انجام جراحی ترمیمی پلاستیک برای بیماران سوختگی بستگی به نوع سوختگی و میزان آسیب دیدگی آنها دارد می‌تواند در هر فردی و در هر سنی رخ بدهد بنابراین جراحی ترمیمی سوختگی و استفاده از جراحی پلاستیک را می توان در هر فردی و در هر سنی انجام داد.

 

نکته ای مهم

کسانی که قصد دارند عوارض ناشی از سوختگی خود را با استفاده از جراحی پلاستیک برطرف کنند باید به این نکته توجه کنند  که عمل جراحی نمی‌تواند جای سوختگی‌های روی پوست را به طور کامل برطرف کند، بلکه تنها به بهبود عملکرد عضو آسیب‌دیده و کاهش نسبی آثار مشهود سوختگی بر روی پوست کمک می‌کند.

با استفاده از جراحی پلاستیک ترمیمی برای بیماران سوختگی می توان اختلالاتی که در قسمت های نرم صورت مانند پلک و یا بینی اتفاق افتاده است که حرکات این اندام را دچار مشکل می‌کند و یا آسیبی که به لب وارد شده زیبایی شخص تاثیر گذاشته است و یا بخش هایی از سر یا صورت که دچار ریزش مو شده است را می توان با استفاده از جراحی های ترمیمی مورد درمان قرار داد.

همچنین نقاطی که به شکل غیر طبیعی، حالت ضخیم و پهن پیدا کرده و یا دچار تغییر رنگ پوست شده است را نیز می‌توان از طریق چندین روش مختلف اعم از جراحی و غیر جراحی، می‌توان تا حد زیادی درمان کرد.

ترمیم و درمان سوختگی ها با جراحی پلاستیک
ترمیم و درمان سوختگی ها با جراحی پلاستیک

روش‌های جراحی ترمیمی سوختگی

همانطور که می دانید در علم پزشکی نسخه‌های برای همه جوابگو نیست و باید متناسب با میزان و نوع آسیب دیدگی بیمار و نیاز و خواسته ها و همچنین میزان ریسک پذیری بیمار روش های مختلفی برای درمان اختلالات پوستی ناشی از سوختگی بیمار صورت بگیرد ولی معمولاً پزشکان جراح پلاستیک برای ترمیم آثار سوختگی از ترکیبی از روشهای متداول ای مانند روش های زیر استفاده می کنند.

 

جراحی ترمیمی سوختگی- پیوند پوست

یکی از متداول ترین روش هایی که برای بیماران سوختگی استفاده می شود و در این روش بخشی از قسمت پوست سالم بیمار را از ناحیه ای به نام جایگاه اهدا بر می دارند و به قسمت آسیب دیده پیوند می زنند که این روش دارای تکنیک های پیچیده خاص خود است.

پزشکی جراح پلاستیک در این نوع عمل از یک ابزار مخصوص به نام درماتون برای آماده‌سازی گرافت‌های پیوندی استفاده می کند و گرافت‌های پوست بر اساس وضعیت لایه‌هایی که باید برداشته شوند، به دو نوع زیر تقسیم‌بندی می‌شوند:

  • گرافت‌های با ضخامت جزئی: فقط شامل خارجی‌ترین لایه‌های سطحی پوست می‌شود و بعد از پیوند زدن، بهبودی آن کمتر از حدود یه هفته طول می‌کشد و بیمار پس از گذشت مدت کوتاهی می تواند ظاهر مناسب در آن قسمت مشاهده کند که با گذشت زمان و ادامه درمان بهتر هم می‌شود.
  • گرافت‌های با ضخامت کامل: برای این گرافت‌ها کل لایه بافت پوست به طور کامل برداشته می‌شود و بعد از پیوند زدن، بهبودی آن در حدود ۵ تا ۶ هفته زمان می‌برد که به نسبت به روش‌های قبلی دشواری های بیشتری دارد ولی در بیمارانی که جراحت آنها عمیق است باید از این روش استفاده شود.

 

معمولاً پوست پیوندی که در این موارد مورد استفاده قرار می‌گیرد از نقاطی که در زیر لباس هستند برداشته می شود نقاط ای همچون کشاله ران و باسن که معمولاً در زیر لباس هستند و مشکلی برای زیبایی شخص به وجود نمی آورند .

به این شکل که پس از برداشتن پوست از ناحیه پیوند پوست برداشته شده به قسمت سوختگی منتقل می شود و در آنجا ثابت شده و با استفاده از بخیه به عضو جدید خود اتصال پیدا می کند که نهایتاً روی ضد عفونی شده و پانسمان می گردد و همچنین روی ناحیه اهداکننده که پوست را از آنجا گرفته‌ایم هم ضد عفونی می شود و تا از عفونت آن عضو جلو گیری شود.

ترمیم و درمان سوختگی ها با جراحی پلاستیک
ترمیم و درمان سوختگی ها با جراحی پلاستیک

جراحی ترمیمی سوختگی- کشیدن بافت

این روش جراحی یک عمل پزشکی است که در آن سرعت رشد پوست افزایش داده می‌شود تا نواحی آسیب‌دیده از سوختگی را بپوشاند و در واقع در این عمل یک ابزار مخصوص به نام بالن اکسپاندر در جایگاهی نزدیک به پوست آسیب‌دیده قرار داده می‌شود تا رشد و توسعه بافت پوست را تسهیل نماید و به این صورت عمل ترمیم پوست انجام شود.

پس از این مرحله پوست اضافه‌ای که به این ترتیب به وجود می‌آید برای پوشاندن و ترمیم کردن جای سوختگی بر روی پوست استفاده می‌شود اما مهم‌ترین مزیت این روش جراحی آن است که رنگ و ساختار پوست ترمیم شده دقیقاً مشابه با پوست اصلی خواهد بود و جای زخم مشهودی هم به جا نمی‌ماند و حدودا بهبودی کامل جای سوختگی‌ها بعد از انجام این عمل ممکن است تا ۴ ماه طول بکشد.

 

جراحی ترمیمی سوختگی- میکروسرجری

در آن از يک ميکروسکوپ براي بخيه زدن و ترميم رگ‌هاي خوني و اعصاب آسيب‌ديده و پيوند زدن مجدد قسمت‌هايي مانند انگشتان دست و پا، گوش‌ها و حتي لب‌ها که در اثر سوختگي از بدن جدا شده است استفاده مي‌شود و از اين عمل براي تسکين علائم فلج صورت و بازسازي بافت سينه‌ها نيز استفاده مي‌شود.

 

جراحی ترمیمی سوختگی- جراحي فلپ آزاد

در اين عمل، کل ماهيچه‌ها، پوست و استخوان همراه با عروق خوني آنها از ناحيه اهدا کننده برداشته شده و بر روي ناحيه‌اي که در اثر سوختگي آسيب ديده است، پيوند زده مي‌شود بهبودی در اين روش ۶ تا ۸ هفته يا بيشتر طول بکشد.

برای رزرو آنلاین لطفا روی لینک کلیک کنید.برای ارسال مدارک پزشکی و مشورت با پزشک می توانیدروی لینک کلیک کنید و مدارک پزشکی خود را برای پزشکان ما ارسال کنید و با برترین جراحان ارتباط برقرار کنید.

منبع : سلامتی بدون مرز| جراحی زیبایی

نویسنده : امیر رستمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا