پولیپ رحم از شایع ترین علت های خونریزی غیر طبیعی تناسلی در بانوان می باشد و وقتی فردی به این مشکل دچار می شود سلول های غددی در ناحیه آندومترش زیاد می شوند و در نتیجه در این قسمت برجستگی ایجاد می گردد. پولیپ در 95 درصد موارد خوش خیم می باشد و ممکن است بیمار هیچ علائمی نداشته باشد.
نحوه درمان پولیپ رحم
پولیپ گاهی پایه دار و گاهی نیز بدون پایه می باشد همچنین پولیپ ممکن است متعدد باشد یا منفرد. پولیپ ها در اندازه های کوچک و میلی متری بوجود می آیند همچنین پولیپ در برخی از افراد نیز به صورت بزرگ و سانتی متری ایجاد می شود و رشد می کند. توجه داشته باشید که در مرکز بافت زمینه ای و غده ای پولیپ هسته عروقی وجود دارد که این هسته می تواند تغذیه کننده پولیپ باشد. در مطالب قبلی عمل لاپاراسکوپی رحم و حاملگی خارج از رحم را مورد بررسی قرار دادیم در ادامه با نحوه درمان پولیپ رحم آشنا خواهید شد که امیدواریم از مطالعه این مطلب نهایت بهره را ببرید.
آیا پولیپ بر ناباروری تاثیر دارد ؟
پولیپ یکی از شایع ترین توده های خوش خیم رحمی می باشد که در قسمت داخلی حفره رحم یا دهانه رحم ایجاد می شود. میزان بروز پولیپ بدون علامت اندومتر در زنان مبتلا به ناباوری بین 6 تا 8 درصد گزارش شده و ممکن است این میزان به 32 درصد نیز برسد.
اثر پولیپ بر ناباروری هنوز به صورت کامل مشخص نشده است و این امر ممکن است مربوط به کاهش قدرت پذیرش رحم برای لانه گزینی جنین باشد. توجه داشته باشید که خود پولیپ به تنهایی نمی تواند عامل ناباروری باشد ولی تحقیقات نشان می دهند که برداشتن پولیپ در افراد نابارور قبل از شروع درمان ناباروری می تواند باعث بهبود در نتیجه و افزایش احتمال بارداری بعد از انجام IUI و IVF شود. از این رو متخصصین نازایی قبل از اقدام به درمان ناباروری اغلب پولیپ را بر می دارند.
برای نوبت گیری پزشک آنلاین نزد برترین پزشکان مشهد لطفا کلیک کنید. . با مجرب ترین پزشکان مشاوره کنید و انتخاب دقیق تری برای درمان داشته باشید.
تاثیر پولیپ بر سقط جنین
برخی از خانم ها با وجود پولیپ باردار می شوند و همیشه نیز نگران سقط جنین هستند در صورتی که پولیپ باعث سقط جنین نمی شود و روی نتیجه بارداری نیز اثر منفی ندارد ولی بیشتر خانم هایی که سقط جنین مکرر دارند و به متخصص نازایی مراجعه می کنند از نظر وجود ضایعات در حفره رحم مورد بررسی قرار می گیرند و اگر پولیپ در رحم آن ها مشاهده شود باید قبل از اقدام به بارداری مجدد برداشته شود.
آیا برداشتن پولیپ ضروری می باشد ؟
پولیپ ها در هر سایزی که باشند باید برداشته شوند ولی پولیپ های بدون عمل در صورتی خارج می شوند که :
- از دهانه رحم آویزان شده باشند.
- اندازه پولیپ بزرگ تر از 1.5 سانت باشد.
- افرادی که دچار سقط مکرر جنین هستند.
- پولیپ های متعدد
- افراد یائسه
بررسی بهترین درمان پولیپ
پولیپ ممکن است خود به خود پسرفت کند و احتمال از بین رفتن پولیپ های کوچک بیشتر می باشد همچنین پولیپ های بزرگ نیز باعث ایجاد خونریزی غیر طبیعی می شوند و شما باید به این نکته توجه داشته باشید که برخی از پولیپ ها ممکن است خود به خود پسرفت کنند ولی احتمال بدخیم شدن آن ها نیز وجود دارد. بهترین درمان پولیپ رحم ، جراحی می باشد که در ادامه به بررسی درمان دارویی و درمان به کمک جراحی خواهیم پرداخت.
1.درمان دارویی
پولیپ ها اغلب با دارو درمان نمی شوند ولی برخی از داروهای هورمونی که به دلایل دیگری تجویز می گردند ممکن است باعث از بین رفتن یا کوچک تر شدن موقتی پولیپ شوند ولی بعد از قطع دارو مجدد پولیپ عود می کند.
2. درمان جراحی
درمان همیشگی پولیپ برداشتن آن می باشد و اگر پولیپ به صورت کامل از رحم خارج شود احتمال عود آن کمتر می باشد و در موارد نادر نیز ممکن است پولیپ بعد از خارج شدن دوباره عود کند که در این گونه موارد و در مصرف کنندگان تاموکسی فن که در معرض خطر بدخیمی پولیپ می باشند علاوه بر تحت نظر بودن باید درمان و اقدامی مناسب توسط پزشک انجام بگیرد.
توجه داشته باشید که پولیپ رحم به صورت سرپایی قابل برداشتن می باشد ولی برای پولیپ های اندومتر باید از روش برداشتن پولیپ به کمک کورتاژ اندومتر و هیستروسکوپی استفاده شود که روش کورتاژ اندومتر ممکن است بخشی از پولیپ به دلیل در دسترس نبودن باقی بماند و مجددا عود کند.
بهترین و دقیق ترین روش برای برداشتن پولیپ داخل حفره رحم ( اندومتر ) استفاده از هیستروسکوپی می باشد که این روش محل دقیق پولیپ را مشخص می کند و به کمک این روش کوچک ترین پولیپ ها نیز دیده می شوند و توسط متخصص برداشته می شوند.
در این مطلب با نحوه درمان پولیپ رحم به صورت همیشگی آشنا شدید که امیدواریم با مطالعه این مطلب اطلاعات لازم را بدست آورده باشید.