سوالات متداول

ایمپلنت | سوالات متداول

ایمپلنت چیست ؟

ایمپلنت ها پیچ­هایی از جنس فلز تیتانیوم هستند که با بدن سازگار هستند و  با روش جراحی زیر لثه در داخل استخوان فک جای داده می­شود. وقتی این پیچ ها در جای خود قرار گرفتند دندانپزشک میتواند از پروتزهای دندانی روکش ایمپلنت را بر روی آنها قرار دهد

انواع ایمپلنت دندان

ایمپلنت­ها براساس نوع استفاده­ی آنها بر دو دسته تقسیم می­شوند:

  • دو مرحله ای
  • تک مرحله ای

ایمپلنت دو مرحله ای:

در این روش شامل دو مرحله ی جراحی است در مرحله ی اول ایمپلنت در بین استخوان فک جا گذاری میشود و سپس با بخیه لثه­ی بیمار بسته می­شود و چند ماه پس از بهبودی، یک جراحی چزئی برای ترمیم و چسباندن کناره های لثه انجام می­شود.

ایمپلنت تک مرحله ­ای:

در این نوع ایمپلنت، یک ایمپلنت بلندتر در استخوان فک بوسیله ی جراحی به گونه­ای که سطح ایمپلنت از سطح لثه بالاتر باشد ، به طوری که سر ایمپلنت بعد از بخیه کردن و بستن لثه بیرون بوده و قابل مشاهده است.

در نتیجه پس از گذشت چندماه از روند بهبودی بدون اینکه برای آشکار کردن سر ایمپلنت  جراحی نیاز باشد میتوان ابامنت را متصل کرد.

ایمپلنت-دندان
ایمپلنت-دندان

 چه کسانی نیاز به ایمپلنت دارند؟

این افراد برای دریافت ایمپلنت های دندانی مناسب هستند:

  1. داشتن فکی که به رشد کامل رسیده باشد
  2. داشتن مقدار زیادی استخوان برای ایمن سازی ایمپلنت
  3. داشتن بافت های دهانی سالم
  4. داشتن بیش از یک دندان از دست رفته
  5. عدم تمایل در استفاده از دندانهای مصنوعی

خطراتی که ایمپلنت های دندانی را تهدید می­کند:

خطراتی که ممکن است در حین ایمپلنت های دندانی اتفاق بیافتد بسیار نادر است و اگر هم رخ دهد در خیلی از مواقع نیاز به درمان خاصی ندارد. خطراتی که ممکن است است حین ایمپلنت دندانی رخ دهد شامل موارد زیر است:

  1. آسیب به عصب
  2. درد
  3. احساس مور مور شدن
  4. مشکلات سینوسی
  5. بروز عفونت در محل ایمپلنت­های دندان
  6. ایجاد آسیپ در دندان­های اطراف و رگ­های خونی

عوارض موقتی ایمپلنت در طول هفته اول

  1. لق شدن مختصر دندان کنار دندان
  2. درد که امری اجتناب ناپذیر است و بسته به سختی جراحت و خصوصیت بیمار دارد
  3. تورم بعد از گذاشتن ایمپلنت در موارد نادری از بیماران اتفاق و در موارد جراحی پیوند استخوان احتمال کبودی نیز در این بیماران می­رود که البته این عوارض یک روز بعد ایمپلنت شروع می­شود و تا یک هفته ادامه دارد
  4. در بعضی از بیماران نیز به دلیل ارتفاع استخوان فک پایین بسیار کم است ممکن است گوشه­ی لب گزگز کند یا بی حس شود که این امری عادی است و پس از گذشت زمان بهبود پیدا می­کند.

عوارض دراز مدت ایمپلنت

  1. مشکلات سیسنوسی پس از ایمپلنت در موارد بسیار نادر
  2. سوراخ شدن استخوان فک در اثر بی تجربه بودن دندانپزشک
  3. امکان آسیب رسیدن به اعصاب فک در صورت بی تجربه بودن دندان پزشک

 

آیا ایمپلنت دچار پوسیدگی می شود؟

چون جنس ایمپلنت از نوع فلز تیتانیوم است پوسیده نمی­شود ولی به این معنا هم نیست که خراب نشود . ایمپلنت هم مانند دندان سالم نیاز به مراقبت و رعایت موارد بهداشتی را دارد.

ایمپلنت در اثر عدم رعایت بهداشت دچار التهاب لثه، عفونت استخوان فک و امکان تحلیل استخوان شده و نهایتا لق می­شود پس خیلی مهم است که رعایت بهداشت دقیق و کامل انجام شد و معاینات چکاپ سالیانه انجام گردد.

آیا ایمپلنت باعث سرطان می شود؟

تاکنون هیچ یافته ای در مورد سرطان زا بودن ایمپلنت­های دندانی به دست نیامده است تمام مطالب و اطلاعاتی که در مورد سرطان زا بودن ایمپلنت ها وجود دارد در حد شایعه است و هیچ گونه استناد علمی ندارد.

ایمپلنت یک درمان برای بی دندانی افراد است و اغلب افراد مسن به این درمانها نیاز پیدا می­کنند. طبیعی است که این افراد در معرض بیماریهای مختلف از جمله سرطان، ناراحتی های قلبی و ریوی باشند و این دلیل نمیشود که ارتباطی بین بیماری های این افراد با ایمپلنت باشد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا