مقالات متخصص زنان

روش های درمان فیبروم رحم

فیبروم رحم

فیبروم رحم یکی از انواع بیماری های شایع در بین زنان می باشد که می تواند روی زندگی زناشویی افراد تاثیر داشته باشد علاوه بر این فیبروم توده های غیر سرطانی و خوش خیم رحم است که در سنین باروری در زنان شیوع پیدا می کند و این نوع توده به دلیل رشد بیش از حد بافت رحم بوجود می آید.

روش هایی برای درمان فیبروم رحم

فیبروم به صورت تصادفی در معاینه زنان مشخص می گردد و می توان افزایش هورمون استروژن و پروژسترون و زمینه ژنتیک را از علت های بروز فیبروم دانست. در مطالب قبلی حاملگی خارج از رحم و پولیپ رحم و لاپاراسکوپی رحم را مطالعه کردید در ادامه روش هایی برای درمان فیبروم رحم را پیش رو خواهید داشت.

روش هایی برای درمان فیبروم رحم

علائم فیبروم

فیبروم ها اغلب بدون علامت می باشند و نیاز به درمان خاصی ندارند ولی اگر همراه با درد و خونریزی شدید از واژن باشند تحمل آن ها برای بیماران سخت می شود و باید به کمک روشی مناسب به درمان آن ها پرداخت. علائم فیبروم عبارتند از :

  1. خونریزی های شدید در حین قاعدگی
  2. خونریزی های نامنظم
  3. احساس پر بودن در شکم
  4. تکرر ادرار
  5. درد در حین نزدیکی

علائم فیبروم رحم

انواع فیبروم

فیبروم توده عضلانی می باشد که از تغییرات بافت رحم ایجاد می گردد که این نوع توده ها به ندرت سرطانی می شوند و دارای انواع مختلفی هستند که عبارتند از :

انواع فیبروم

1.فیبروم اینترامورال

این فیبروم در قسمت داخلی رحم و در ناحیه گوشتی ایجاد می گردد و به صورت معمول بدون علامت می باشد و اندازه آن نیز بزرگ است.

علائم این فیبروم ها احساس فشار در ناحیه رحم و همراه با درد می باشد زیرا بزرگ بودن آن ها باعث می شود تا روی رحم و لگن تاثیر بگذارند و در نتیجه بیمار دچار احساس درد و فشار شود. یکی دیگر از علائم این نوع فیبروم خونریزی رحمی است.

2. فیبروم ساب موکوزال

این نوع فیبروم در قسمت داخلی حفره رحم ایجاد می گردد و خونریزی از علائم آن می باشد.

3. فیبروم ساب سروزال

نوع دیگری از فیبروم وجود دارد که در داخل رحم و به صورت توده ای برجسته بوجود می آید و با بزرگ شدن نیز قابل خارج کردن می باشد.

بررسی عوارض فیبروم

  1. سقط جنین
  2. ناباروری
  3. زایمان زودرس

روش هایی برای درمان فیبروم

نحوه تشخیص فیبروم

تشخیص این نوع بیماری با توجه به ناحیه آن متفاوت می باشد و به طور معمول برای تشخیص فیبروم از سونوگرافی و ام آر آی می توان استفاده کرد و بهتر است برای بررسی های بیشتر بیمار هر 6 ماه یک بار سونوگرافی را تکرار نماید.

انواع روش ها برای درمان فیبروم

برای درمان فیبروم رحم باید به سن و تمایل به بارداری و شدت علائم و وجود کم خونی و اندازه فیبروم و محل فیبروم و فقر آهن توجه کرد.

برای درمان فیبروم از داروهای کاهنده هورمون استروژن و مکمل آهن استفاده می شود و در برخی از موارد نیز توده یا کل رحم باید خارج شود. در ادامه درمان فیبروم با روش های مختلف را پیش رو خواهید داشت.

درمان فیبروم

1.درمان دارویی

این درمان فقط می تواند نشانه و علائم فیبروم را برطرف نماید و مانع از رشد آن شود همچنین بیمار می تواند از آمپول های هورمونی برای کوچک شدن اندازه فیبروم استفاده نماید و لازم است فیبروم رحمی بعد از انجام این درمان ها مورد بررسی قرار بگیرد زیرا امکان رشد مجدد آن وجود دارد.

درمان دارویی فیبروم

2. درمان با لیزر

در صورتی که جراح تشخیص بدهد می تواند به کمک لیزر فیبروم را خارج نماید باید دقت لازم را داشته باشید زیرا این جراحی یکی از انواع جراحی های حساس است و با توجه به اینکه فیبروم به رحم نزدیک می باشد و در صورتی که فیبروم بزرگ باشد بهتر است بافت رحم نیز در چند لایه بخیه زده شود زیرا در زمان بارداری احتمال پاره شدن بافت رحم به دلیل فشار ناشی از بارداری وجود دارد و بهتر است چند لایه بخیه زده شود تا بافت به صورت اولیه برگردد.

3. رفع فیبروم در دختران جوان

برای رفع فیبروم در دختران از بهتر است از روش های غیر جراحی استفاده می شود ولی در صورتی که فیبروم بزرگ باشد باید به کمک جراحی ، فیبروم خارج شود.

درمان فیبروم در دختران جوان

داشتن سبک زندگی سالم باعث می شود تا افراد به بیماری های مختلف دچار نشوند و همانطور که می دانید پیشگیری بهتر است از درمان می باشد از این رو بهتر است در صورت داشتن فیبروم رحم سبک زندگی خود را تغییر بدهید و رژیم غذایی مناسبی داشته باشید همچنین انجام فعالیت های ورزشی را هم فراموش نکنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا