مقالاتمقالات گوش و بینی

نشانه های تومور گوش

نشانه های تومور گوش

اگر بخواهیم از سرطان یک تعریف اولیه ارائه بدهیم باید اینگونه بگوییم که اصطلاح سرطان به  رشد و تکثیر غیر طبیعی سلول ها در اندام ها گفته می شود کی می تواند در تمامی اندام های بدن عمل اندام های سطحی مانند پوست اندام ها و بافت های ماهیچه ای و نرم مانند عضلات و تاندون ها و بخش های اسکلتی مانند استخوانهای دست و غیره اتفاق بیفتد و یکی از مهم ترین اندام ها گوش و سیستم شنوایی می باشد که می تواند در صورت درگیر شدن با سرطان مشکلات زیادی را برای بیمار ایجاد کند.

سرطان گوش شامل انواع مختلفی می شود که در اینجا سعی در بررسی  آن ها داریم.

مانند تمام گونه های سرطان که ممکن است در اندام های مختلف اتفاق بیفتد سرطان های مربوط به گوش نیز در صورت خوش خیم بودن با روش های مختلف به طور کامل قابل درمان است.

اما در صورت سهل انگاری و دیر مراجعه کردن به پزشک و عدم پیگیری به موقع آن و نادیده گرفتن اهمیت آن حتی در حالت خوش خیم نیز ممکن است برای بیمار خطرات زیادی از جمله نقص شنوایی شدید مشکلات مزمن و یا حتی خطر مرگ را به همراه داشته باشد زیرا گوشت در ناحیه حساس است که در فاصله کمی از مغز قرار دارد و ارتباط مستقیمی نیز با آن بر و مشکلات آن می تواند بسیار جدی شود.

سرطان گوش شامل انواع مختلفی است ممکن است در نواحی مختلفی پیش بیاید  عموما سرطان گوش میتواند در لایه‌های مختلفی از گوش اتفاق بیفتد.

برای رزرو و نوبت گیری آنلاین نزد برترین پزشکان مشهد لطفا کلیک کنید. . با مجرب ترین پزشکان مشاوره کنید و انتخاب دقیق تری برای درمان داشته باشید.

در برخی از موارد سرطان گوش در لایه های سطحی پوست داخل گوش اتفاق می‌افتد و از نوع سرطان های پوستی است و ممکن است در گوش بیرونی گوش میانی و نقاط دیگر اتفاق بیفتد.

و در کل به سرطان‌های ناحیه گوش که در لایه های مختلف آن اتفاق می افتد مجموعاً سرطان گوش اطلاق می شود.

علائم سرطان گوش

سرطان های حوزه گوش معمولا متناسب با نوع آن ها و این که در چه بخشی از گوش اتفاق می افتند و در چه لایه ای از لایه های گوش رخ می دهند و در چه سطحی  ظاهر می شوند می‌توانند علائم گوناگونی داشته باشند  ولی یک سری از علائم معمولاً در مراحل اولیه بروز همه آنها مشاهده  می شود که این علائم در پایین ذکر شده است.

نشانه های تومور گوش
نشانه های تومور گوش

علامت اول تشکیل تومور و زخم‌های متفاوت است به این صورت که بیمار  یک تومور را در بخش از گوش خود احساس می‌کند و یا آنرا مشاهده می‌کند و یا اینکه گوش بیمار  دچار یک زخم متفاوت می شود به این معنی که با درمان های عادی و پانسمان آن زخم بهبود نمی  یابد و سرباز باقی می مانند.

علامت دوم پیچیدن درد در گوش است که در این موارد بیمار احساس می کند دردی در گوش او حرکت می‌کند و اصطلاحاً می پیچد و جزو علائم اولیه سرطان ها به شمار می آید.

علامت سوم پیچیدن صدا در گوش بیمار اعلام می کند که در گوش خود صدایی می شنود که عامل خارجی ندارد و این صدا معمولاً به صورت صدای زنگ زدن یا چیزی شبیه آن احساس می شود که بدون تاثیر عوامل خارجی ایجاد شده است.

علامت چهارم خونریزی از گوش و ترشحات زیاد یکی از عواملی است که بیمار پس از دیدن آن بلافاصله متوجه  بروز یک مشکل مهم می شود و به پزشک مراجعه می‌کند در این بیماران ولاً خون‌ریزی‌های شدید از گوش مشاهده می شود و یا اینکه ترشحات بسیار زیادی از آنها خارج می شود.

علامت پنجم کاهش شنوایی و یا از بین رفتن کامل شنوایی در بیمار است که در این موارد بیمار اعلام می کند در بازه زمانی کوتاهی و یا یک دفعه چرا او بسیار کاهش پیدا کرده و یا به طور کامل از بین رفته است و هیچ چیز را نمی شنود.

علامت ششم ورم کردن گوش که به خوبی قابل مشاهده است و بیمار اعلام می‌کند که یکی یا هر دو جفت  گوشی های وی دچار ورم و باد کرده شده است.

علامت هفتم که در موارد بسیار نادر رخ می دهد آسیب مغزی و درجاتی از فلج شدگی است که به دلیل نزدیکی گوش به مغز و ارتباط مستقیم  و مداوم آن با مغز ممکن است اختلالاتی همچون سرطان گوش روی عملکرد مغز نیز تاثیر بگذارد و آن را دچار آسیب کند و یا موجب اختلالات نخاعی شود.

انواع سرطان گوش

اولین نوع سرطان بود که در اینجا به آن اشاره می کنیم سرطان گوش خارجی است که معمولاً به صورت ایجاد زخمهای متفاوت در گوشه خارجی اتفاق می‌افتد به این شکل که فرد در گوش خارجی خود زخمی مشاهده می کند که با درمان های متداول و پانسمان بهبود نمی یابد.

سرطان گوش
سرطان گوش

این زخم ها معمولا به صورت پیشرونده هستند و طی یک بازه زمانی شکل و اندازه آنها افزایش پیدا می‌کند.

سرطان هایی که در حوزه گوش خارجی اتفاق می افتد معمولاً در ابتدا به‌صورت سرطان‌های پوستی ظاهر می‌شوند  و پس از پیشرفت آرام آرام گوش را درگیر خود می‌کنند.

در مواردی از این نوع سرطان حتی مشاهده شده که در صورت عدم پیگیری مناسب و عدم درمان به موقع مغز و بافت عصبی نیز دچار آسیب های شدید شده اند.

این نوع سرطان که در گوشه خارجی اتفاق می‌افتد در صورت تشخیص به موقع و پیگیری مناسب می تواند با انجام اعمال جراحی برطرف شده و از پیش روی آن در بخش های دیگر گوش جلوگیری کرد و حرکت پیش رونده آن را متوقف کرد.

سرطان مجرای گوش

سرطان مجرای گوش نوعی از سرطان هست که در مجرای ورودی گوش رخ می دهد و معمولاً در قسمت‌های خارجی مجرای ورودی گوش مشاهده می شود.

مشکلات و ناهنجاری های گوش
مشکلات و ناهنجاری های گوش

سرطان مجرای گوش معمولا به شکل ایجاد یک برآمدگی و تومور در بخش های اولیه مجرای ورودی گوش  مشاهده میشود در صورتی که این مشکل در زمان مناسب شناسایی شود و به موقع به پزشک مراجعه شود و تشخیص درست انجام گیرد و در اسرع وقت با اعمال عمل جراحی بافت برداشته شود این بیماری در مراحل اولیه قابل درمان است.

سرطان گوش میانی

معمولاً بیمارانی که دچار سرطان گوش میانی میشوند به‌سرعت به پزشک مراجعه می‌کند زیرا علائم سرطان گوش میانی عبارت است از دردهای شدیدی که داخل گوش می پیچد و بیمار را به شدت آزار می‌دهد و ریزی گوش که اتفاق می‌افتد و بیمار متوجه می‌شود که دچار مشکلی در گوش خود شده است.

در این نوع سرطان ممکن است بیمار دچار درجاتی از کم شنوایی و یا حتی ناشنوایی شود و باید به سرعت به پزشک مراجعه کنید.

در این نوع از سرطان گوش معمولا تومور در بخش ابتدایی گوش میانی مشاهده می شود.

و در صورت تشخیص به موقع در مراحل اولیه بیماری می توان با اعمال جراحی اعم است بافت برداری از گوش و قسمت آسیب دیده جلوی پیشرفت بیماری را در مراحل اولیه گرفت.

اما این منوط به مراجعه به موقع و تشخیص درست و انجام عمل جراحی به موقع و صحیح است.

سرطان داخل گوش

سرطان داخل گوش از دیگر انواع سرطان های گوش است که معمولاً به صورت سرطان های پوستی مشاهده می شود و به شکل زخم در داخل گوش ظاهر می‌شود و با انجام اعمال جراحی در مراحل اولیه و برداشتن بافت درگیر قابل درمان است.

سرطان سلول پایه ای

سرطان سلولهای پایه ای از شایع‌ ترین سرطان های پوستی است که می تواند علاوه بر نقاط مختلف بدن در گوش نیز اتفاق بیفتد و به همین دلیل آمار زیادی را در بین سرطان های گوش به خود اختصاص می دهد.

سرطان سلول های پایه پوست می تواند سلولهای داخل پوست و یا سلول های خارجی پوست را تحت تاثیر خود قرار دهد.

ولی این نوع از سرطان گوش نیز در مراحل اولیه با تشخیص درست و به موقع و اعمال  عمل جراحی و جدا سازی بافت درگیر سرطان به خوبی قابل درمان می باشد.

سرطان سلول سنگ فرشی

سرطان سلول های سنگ فرشی نیز مانند سرطان های سلول های پایه ای در اصل نوعی سرطان پوستی هستند که ممکن است در ناحیه گوش نیز اتفاق بیفتند ولی سرطان سلول های سنگ فرشی به نسبت سرطان سلول های پایه ای سرطان خطرناک تری است و می‌تواند مشکلات بیشتری را ایجاد کند.

البته این نوع از سرطان پوستی نیز در صورت مراجعه به موقع به پزشک و انجام درمان های مناسب قابل درمان است.

سرطان سلول های سنگ برفی معمولاً به صورت پوسته پوسته شدن و فلس مانند شدن سلول های سطح پوست  مشاهده می‌شود که این حالت بیشتر می تواند در لبه های گوش اتفاق بیفتد زیرا در آن قسمتها انحنای پوست بیشتر است و خشک شدن و پوسته پوسته شدن بافت پوست این نواحی به خوبی قابل مشاهده است نقاط پوسته پوسته شده ممکن است قرمز رنگ شود و در آنها خونریزی نیز مشاهده شود.

افرادی که دچار این نوع سرطان پوستی هستند ممکن است در بخش‌های دیگری از پوست نیز آن را مشاهده کنند که این بخش ها عبارت است از گوشه های دهان و لب ها که می تواند پوسته پوسته و قرمز شود.

ملانوم

ملانوم در واقع خطرناک ترین نوع سرطان پوستی است که می تواند در نقاط مختلف بدن اتفاق بیفتد و در گوش نیز امکان وقوع آن وجود دارد.

دلیل این این است که به شدت به سلول های اطراف خود ب وارد می‌کند و این آسیب را با سرعت بسیار زیادی منتقل می‌کند و به سرعت بافت‌های اطراف را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

یکی دیگر از دلایل خطرناک بودن این نوع سرطان پوستی این است که در ملانوم علائمی مبنی بر بروز سرطان نمایان نمی شود و معمولاً زمانی پزشکان و بیمار متوجه بیماری میشوند که ملانوم در بافت مورد نظر پیشرفت زیادی کرده است و بخش زیادی از بافت را تحت تاثیر خود قرار داده است.

به همین دلیل در هنگام مشاهده علائم بیمار و پزشک معالج با یک بیماری پیشرفته و رشد کرده مواجه می شوند

در نوع سرطان ملانوم ملانوسیت ها که سلول های تشکیل دهنده بافت پوست و لایه های پوست هستند دچار سرطان می شود.

راه های درمان سرطان گوش

سرطان گوش نیز مانند دیگر سرطان ها سه روش اصلی برای درمان دارند که عبارت است از جراحی شیمی درمانی و پرتو درمانی

در روش جراحی پزشک متخصص گوش سعی می‌کند تا با برداشتن بخشی از بافت که دچار سرطان شده است جلوی پیشرفت بیماری را بگیرد و این عمل در صورت انجام به موقع می تواند بسیار موثر باشد.

روش پرتودرمانی زمانی در بیماران استفاده می شود که سرطان ها در بخش های مختلف گسترش پیدا کرده و نمی توان تمام این بافت ها را با استفاده از جراحی خارج کرد.

در این روش از پرتوهای رادیواکتیو با انرژی بالا استفاده می‌شود تا سلولهای سرطانی از این طریق از بین بروند.

این روش به دلیل مجاورت بیمار با پرتوهای رادیو اکتیو می تواند مضرات جانبی نیز برای وی داشته باشد ولی در این موارد یکی از راه های موثر برای درمان این بیماران است.

روش شیمی درمانی به استفاده از مواد و داروهای شیمیایی برای از بین بردن سلول های سرطانی اطلاق می شود که این روش مضرات جانبی بسیار بیشتری نسبت به پرتو درمانی دارد و معمولاً در مراحل پیشرفته سرطان و به عنوان درمان آخر مورد استفاده قرار می گیرد.

این را به یاد داشته باشید که در انواع سرطان هایی که ممکن است در نقاط مختلف بدن اتفاق بیفتد دلایل اصلی وجود دارد که موجب خطرناک شدن و  مبتلا شدن به سرطان وحتی موجب مرگ می شود و این عامل چیزی نیست جز عدم مراجعه به موقع بیمار به پزشک و عدم تشخیص به موقع پزشک از بیماری پس علائمی که از نظر شما ساده هستند را جدی بگیرید و به پزشکان مجرب مراجعه کنید تا در صورت بروز یک مشکل جدی به سرعت تشخیص داده شود و مورد درمان قرار بگیرید.

برای رزرو آنلاین لطفا روی لینک کلیک کنید وب سایت تخصصی سلامتی بدون مرز با داشتن مجرب ترین پزشکان مشهد اماده ارائه خدمات می باشد.

منبع : سلامتی بدون مرز | متخصص گوش حلق بینی

نویسنده: امیر رستمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا